Egyesületünkről

...röviden...

 

A 2010-ben megalakult ESŐMANÓK Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület,
az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok érdekvédelmét és érdekképviseletét segíti sorstársi, érdekvédelmi, szakmai segítséget nyújtva számukra a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, életvezetés területén.

Szakemberek közreműködésével információs segítséget adunk, felvilágosító, ismeretterjesztő programokat szervezünk, lehetőséget teremtünk az érintett szülők egymást támogató, önsegítő közösséggé szerveződéséhez.

Tagjaink és szakmai partnereink között autizmus-specifikus ismeretterjesztést, tanácsadást vállaló mentorszülők, gyógypedagógusok fejlesztő- és egyéb szakemberek is vannak.


Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a szülőket, hanem az érintett gyermekeket befogadó oktatás-nevelési intézmények - óvodák, iskolák, középiskolák - pedagógusait, a felnövekvő fiatalokat foglalkoztató munkáltatókat, munkahelyi közösségeket, illetve a velük bizonyos élethelyzetekben kapcsolatba kerülő egyéb szakembereket (pl. egészségügyben dolgozókat) is segítsük tanácsadással, autizmus-specifikus információval.


Mindennek érdekében törekszünk együttműködések kialakítására, lobby-tevékenységben való részvételre a helyi civil közösségekkel, illetve országos ernyőszervezetünkkel (AOSZ) és a hasonló célokért munkálkodó társszervezetekkel.

 

© szabika