Licitálás az Esőmanókért

2022-10-07

A szekszárdi Gardénia Függönyüzlet és Naturtex márkaüzlet tulajdonosa Herbert Ivett keresett meg bennünket az elmúlt napokban. Évek óta ismeri és tiszteli erőfeszítéseinket az Esőmanók Egyesület munkásságával kapcsolatban. Ennek apropójaként és felajánlásával, a maga módján szeretné segíteni az autizmussal élő gyerekeket és családjukat.

Ezért 2 db gyönyörű szép 3 részes Naturtex ágynemű garnitúrát ajánlott fel Ivett licitálásra. A licitből befolyó összeggel az Esőmanók által szervezett autizmussal élő gyermekek, fiatal felnőttek, szociális-kommunikációs tréningeket és élmény terápiákat is tartalmazó klubfoglalkozásaik költségeit szeretné támogatni.

Ha úgy döntesz, hogy támogatnád az Esőmanók Egyesület klubfoglalkozásait, akkor a támogatást az alábbiak szerint teheted meg.

A licitálás menete:

  • 2 db licitálásra van lehetőség 1-1 db 3 részes Naturtex ágynemű garnitúrára
  • a licit 9.000,- Ft/db/garnitúra minimum licitről indul - licitálni legkésőbb 2022. október 30.    éjfélig van lehetőség
  • licit összegét a facebook bejegyzés alá kell beírni: Kattints ide!
  • 2022. október 31-én a két legmagasabb licit összeg „nyer” és a felajánlott támogatási összeget az Esőmanók Egyesület 71800013-11150453 számlaszámára tudja majd utalni.
  • amennyiben céges támogatási felajánlás érkezik, és „nyer”, abban az esetben a felajánlott összegről támogatói igazolást állítunk ki, mely Társasági adókedvezmény igénybevételére jogosít.

Ha esetleg valaki a liciten felül vagy a licittől eltekintve szeretné támogatni az Esőmanók Egyesület tevékenységeit, az a fentebb megjelölt számlaszámra bármekkora összeggel, azért is nagyon hálásak vagyunk!!!

 

Egyesületi Elnökség választás

2022-10-01

2022.10.01-én az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület tisztújító közgyűlésén megjelentek újra bizalmat szavaztak az Egyesület elnökségének jelenlegi tagjainak.

 

Az elkövetkező két év időtartamra az Elnökség tagjai:

Vízdár-Lőczi Gizella

Asztalosné Marosi Mariann

Pausch Erzsébet

 

Autizmus Nappali Ellátó létrehozására törekszik az Esőmanók Egyesület

2022-09-30

Szeptember 30-án az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület csapata látogatást tett Kecskeméten, a Csodabogár Nappali Ellátó Intézményben, ahol autizmus specifikusan 24 autizmussal élő felnőttet is ellátnak. Az intézményt Kecskemét MJV a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg és 2019-es évtől működik.

Részletek

Meghívó közgyűlésre

2022-09-09

 A Közgyűlés nyilvános!

MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSRE

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület

2022. október 01-én  13:00 órakor

 KÖZGYŰLÉST TART

A KÖZGYŰLÉS HELYSZÍNE:  Esőmanók Egyesület irodája (Szekszárd, Wosinszky Mór Ltp. 28. fsz. 9. )

A közgyűlés napirendje:

1. Határozatképesség megállapítása, a jegyzőkönyv vezető, és hitelesítők megválasztása.

2. Az Egyesület elnökségének megválasztása.

3. Napirenden kívüli aktualitások, tagi előterjesztések, kérdések megvitatása.

Ha a közgyűlés a megjelent és szavazásra jogosult tagok számát tekintve határozatképtelen, a megismételt közgyűlést aznap, 2022.október 01-én 13:30 órakor tartjuk. A megismételt közgyűlés kizárólag az eredeti napirendi pontok tekintetében, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

 Számítunk a részvételetekre!

                            Mindenkit szeretettel várunk!

 

Szekszárd, 2022. szeptember 9.

IGÉNYFELMÉRÉS PÁLYÁZATHOZ

2022-08-26

AUTIZMUS SPECIFIKUS NAPPALI ELLÁTÁS

(Nyertes pályázat esetén várható megvalósulás 3,5-4,5 év múlva)

TOP Plusz pályázati lehetőséghez, előzetes igényfelmérés céljából várjuk mindazok jelentkezést 2022. szeptember 02-ig (elsősorban Szekszárd, Paks, Bonyhád, Bátaszék és vonzáskörzetükben élők)  , akik várhatóan 3,5-4,5 év múlva autizmussal élő fiatal felnőtt / felnőtt autizmussal élő családtagja / gondozottja számára autizmus specifikus nappali ellátó szociális alapszolgáltatást igényelne (napközbeni ellátás).

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület fő célkitűzés, hogy helyi szinten felnőtt autizmussal élő személyek számára ellátást tudjon létrehozni. Korábban (és még jelenleg is) legfőképpen lakhatást is biztosító ellátásban gondolkoztunk. Sajnos jelen pályázatban nincs lehetőség lakhatást biztosító ellátás létrehozására pályázni. De mivel hosszú távon a nappali ellátás és fejlesztő foglalkoztatás szervesen kapcsolódik egy lakhatást is biztosító ellátáshoz, ezért az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) biztatására és a Kecskeméten megvalósult Csodabogár Nappali Ellátó pozitív példája alapján (https://aosz.hu/nappalirol-almodozok-most-kell-osszefogni/ ) egyesületünk is fontolóra vette ezt a lehetőséget.

 

Ezért tisztelettel kérjük mindazon érintetteket, akik úgy vélik, hogy 3,5-4,5 év távlatában igényelnének autizmussal élő gyermekük, fiatal felnőtt, vagy felnőtt családtagjuk számára autizmus specifikus nappali ellátást, azok jelezzék felénk 2022. szeptember 02-ig, az esomanok@gmail.com e-mail címre (feltüntetve az alábbiakat: az autizmussal élő életkora, lakhelye, nappali ellátás vagy nappali ellátás + fejlesztő foglalkoztatás, elérhetőség).

Hírünket viszik!

2022-07-30

Amikor egy másik, országosan nagy figyelmet kapott rendezvényen, ahol az autizmusra hívják fel a figyelmet, egy gyermeknek, mi "Esőmanòk" jutunk eszébe......

 

 AZ ÈRZÈS FELBECSÜLHETETLEN!!!! 

“Esőmanók Esőmenők” nyári napközis tábor 2.

2022-07-25

2022.07.25-én  kezdődik az idei èv második Esőmanòk Napközis Tábora. Az a tábor, ahovà többnyire olyan gyermekek èrkeznek, akik mindamellett hogy autizmussal èlnek, meg egyèb társult betegségük is van ( pl intellektuàlis kèpessègzavar, epilepszia, ADHD, stb.).

Ahhoz, hogy minden gyerekhez egyénre szabottan minél jobban felkészüljünk ès mindegyiküknek megfelelő egyénre szabott vizuàlis tàmogatàst biztosítsunk, minden egyes gyerekre vonatkozóan szülői interjút ès a nevelési èv alatt velük foglalkozó szakemberekkel is interjút kèszìtettünk. Továbbá minden gyermekkel külön-kölön felméréseket kèszìtettünk (szimbòlumèrtès szint, expresszìv ès receptìv kommunikàciò).

A vizuàlis információs mappa anyagát a hétvégén a szülőknek is elküldtük, hogy el tudjàk kezdeni a gyermekek felkèszìtèsèt, hètfőn hova mennek, kikkel fognak találkozni, mi fog velük történni, stb.

Mi már nagyon várjuk ezt a tábort is. Nagyon izgulunk, mert nagyon szeretnénk, hogy ezek a gyermekek is jól èrezzèk magukat. Reméljük ìgy lesz!

Autistabarát kórház

2022-07-18

Autistabarát kórház lesz a Szekszárdi Balassa János kórház?

Szuper hírünk van egy szuper kezdeményezésről ès együttműködésről, az Autifi ès a Tolna Megyei Balassa János Kórház között. Ugyanis közös munkájuk célja nem más, mint egy autista barat kòrhâz kialakítása.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Törekvèsüknek elmondhatatlanul örülünk !!!

További részleteket olvashattok az alábbi linken.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=879457676777176&id=103477557708529

 

“Esőmanók Esőmenők” nyári napközis tábor 1.

2022-07-04

A mai nappal (2022.07.04) elindult a 2022 èvi első Esőmanòk Esőmenők Nyári Napközis Tábor, amit màr annyira vártunk .

 

Harmadik alkalommal rendeztük meg idén, az Esőmanók Egyesület “Esőmanók Esőmenők” nyári napközis táborát.

A táborban Autizmussal, és egyéb fogyatékossággal élő gyermekek vehetnek részt. Felkészült szakemberek ( gyógypedagógusok), a fogyatékossággal járó egyedi szükségleteiket figyelembe véve foglalkoznak a gyerekekkel, és szervezik meg a programokat.

Ezen a héten integrált oktatásba járó, autizmussal èlő gyermekek vesznek részt. 

A mai napot a családoknak korábban, otthoni àtnèzèsre is kiküldött vizuálisan támogatott, tábori  szabály füzet àtbeszèlèsèvel kezdtünk. 

 

Köszönjük a tábor megvalòsìtàsàhoz nyújtott támogatást az

AOSZ-nak, 

Szekszárd MJV Önkormányzatának

Szekszárdi Sportközpontnak

7100 a VÀROSOD Egyesületnek

és annak a rengeteg embernek, akik kisebb vagy nagyobb összeggel támogatták bàrmikor is az Esőmanòk Egyesületet !!!

 

 

 

“Csiga-Biga Alapítvány” felajánlás!

2022-06-30

Törő Anita, a Csiga-Biga Mozgás - ès képességfejlesztő Alapítvány alapìtòja ingyenes kutyás játszóházat ajànlott fel az Esőmanòk Egyesületen keresztül, az autizmussal èlő gyermekeknek.

Nagyon örültünk, amikor Anita felhívott minket felajánlásával! Hiszen ez egy szuper lehetőség volt, hogy az autizmussal èlő gyermekek ès szüleik találkozhassanak, együtt legyenek. 

De amikor elkezdtük összeìrni a neveket, ràdöbbentünk, hogy az àltalunk ismert gyerekek is az autizmus széles spektrumàn, igen csak különbözőek. 

Anita  azonnal felajánlotta, hogy akkor legyen egy dupla foglalkozás. 

Az àltalunk megkeresett családok nagyon örültek a lehetőségnek

Nagyon szépen köszönjük Törő Anita!!!!

 Nagyon szépen köszönjük Csiga-Biga Alapítvány!!!!

Adományt kaptunk a “7100 A városod” Egyesülettől!

2022-06-29

A mai napon vehettük ât hivatalosan a "7100 A VÀROSOD Egyesület" ès a Gyűszű Birtok àltal közösen szervezett Húsvéti Vigadalom bevételéből összegyűlt 250.000,- Ft adományt.

Szuper nap volt a Húsvéti Vigadalom!!! Ès a legkiválóbb inkluzìv program, amin részt vehettünk  Ezért talàn meg hàlàsabbak vagyunk mind a szervezőknek, mind a megjelent családoknak.  

 Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, a támogatást ès a közös gondolkodást is!!!!

“Autizmus és a hormonális változás” online szülőtréning

2022-06-12

Több alkalmas, ingyenes online szülőtréning, az Esőmanók Egyesület

támogatásával és szervezésével, egy kiemelten nehéz témakörben !

 HOGYAN SEGÍTHETÜNK AUTIZMUSSAL ÈLŐ GYERMEKÜNKNEK A HORMONÁLIS ÉRÉS IDŐSZAKBAN A FIZIKÁLIS ÉS PSZICHÈS FOLYAMATOK MEGÈRTÈSÈBEN ÈS KEZELÈSÈBEN???

Részletek

Budapesti kirándulást támogatott az Esőmanók Egyesület!

2022-06-01

Mint minden gyermek, a Mi kis esőmanóink is megnőnek, felnőtt esőmanók lesznek.

Az Esőmanók Egyesület értük is van. Ezért a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk támogatni az olyan intézményeket, ahol felnőtt autistákat is ellátnak. Legutóbb a bonyhádi „ Együtt 1 másért” nappali intézmény Budapesti kirándulásának költségeihez tudtunk hozzájárulni.

 Hálásan köszönjük az intézmény dolgozóinak, a kísérőknek, hogy a nehézségek ellenére, élményekben gazdag napot szerveztek nekik!

 

Játszótéri eszközt adományoz az Esőmanók Egyesület, autizmussal élő és egyéb fogyatékossággal élő gyermekek használatára!!!

2022-05-21

 Az Esőmanók Egyesület egy tornyos, csùszdàs, két hintàs fa játszótéri eszközt adomànyoz a paradicsomi gyerekeknek! 

A jàtszòtèri eszköz elkészítésére ès helyszíni összeszerelésere az Ezerfa Műhelyt bízta meg.

Reméljük az ùj eszközt boldogan fogják hasznàlni az ide járó gyermekek.

Részletek

Továbbképzés!

2022-04-27

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Gyógypedagógiai Továbbképző Központ továbbképzést indít „Autizmus spektrum zavarok a szakértői bizottságok gyakorlatában” címmel a szakértői bizottságokban dolgozó szakemberek számára.

Múzeum látogatás

2022-04-26

A mai napon (2022.04.26.) az Esőmanók Egyesület a Szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumba látogatott az Esőmanókkal. A kísérő szülők addig az Esőmanòk Irodàban ès annak klub szobájában közösen teàzgattak ès beszélgettek. Az irodâban működő Szekszárdi AOSZ Infò-pont kolléganője, Merklnè Szeleczki Zita a hozzá èrkező kérdésekre igyekezett válaszokat, információt adni.

Mi nagyon örültünk, hogy ismèt talàlkozhattunk a gyerekekkel. Jó volt látni, hogy örültek egymásnak ès hogy milyen szuper barâtsàgok alakultak ki közöttük.

Nagyon szépen köszönjük a Wosinsky Mór Megyei Mùzeumnak, hogy fogadtak minket. Ès különösképpen hálásan köszönjük azt a végtelenül elfogadó, türelmes ès rugalmas tárlatvezetést, amiben részesültünk!!! 

A minősègi kiállítás, izgalmas történetek mellett hallhattunk gyönyörű hegedűszòt ès a gyerekeket teljesen letaglózó varàzslatokat is 

 A program szervezését nagyon szépen köszönjük Asztalosné Marosi Mariannânak!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk !!!

2022-04-15

Újra nyitva az AOSZ Info-Pont iroda

2022-04-04

Újra nyitva az AOSZ Info-Pont iroda!!!

 

  

2022.04.04-től újra lehetőség van a  személyes ügyfélfogadás igénybevételére.

 · 

 2022.04.04-től ( Hétfőtől ) irodánk újra nyitva

Nyitva: Hétfő:          14:00-18:00

            Kedd:            8:00-12:00

            Csütörtök:   10:00-12:00

          tel: 0630/997-85-15

          Cím: 7100 Szekszárd, Wosinszky Mór Ltp. 28. fsz. 19.

 

         e-mail: szekszard@aoszinfopont.hu

 

ELMARAD!

2022-04-01

Kedves Érdeklődők!

Legnagyobb sajnálatunkra a várható időjárás miatt az április 2-ai szombati rendezvényünk ELMARAD!

 

Megértéseteket köszönjük! Elnökségünk tagjai!

 

AUTIZMUS VILÁGNAPJA Április 2.

2022-03-31

Séta az Autistákért!

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék.

Szekszárdon a Garay téren, 2022. április 01-én, pénteken 10:30-as kezdéssel sok szeretettel várjuk a kis ovisokat, iskolásokat és mindenkit, akinek van kedve és lehetősége csatlakozni.

Szombaton, szintén Szekszárdon a Garay téren 09:30-tól 11 óráig sok szeretettel várunk mindenkit, akik szintén csatlakoznànak a figyelem felkeltéshez

Részletek

Országos Gaming Expo

2022-03-06

Az Esőmanók Egyesület is bemutatkozott!

Nagyon szépen köszönjük a szervezőknek ès a Szekszárdi Sportközpont igazgatójának, Szőke Gergőnek, hogy az Esőmanòk Egyesület lehetőséget kapott kitelepülünk erre a fantasztikus programra!!!

Nagyon sok kedves emberrel találkoztunk. Több egyesületünkkel kapcsolatban àllò autizmussal èlő gyermek ès felnőtt is megjelent. Volt aki a zajcsokkentő füleseket, volt aki a kitűzhető kártyánkat ès volt aki "csak" az informàlò beszélgetéseinket vette igénybe.

Nagyon szépen köszönjük az önkéntes segítőinknek a sok segìtsèget, a csillám tetoválások készítését!

 

Jó volt veletek lenni!!!!

Adományozás

2022-03-04

Adományozás a háború elől menekülők részére

Néhány napja az Esőmanòk Egyesület vezetősége is ùgy döntött, hogy szeretne segìteni a hazánkba èrkező menekülteknek. Hiszen eleve fő célunk: segíteni màsoknak. Arról nem is beszélve, hogy mi magunk ès az Esőmanòk Tolna Megyei Autistàkèrt Egyesület is már milyen sokszor kaptunk segítséget, tàmogatàst. Ìgy hát az elnökség meghatározott egy keretösszeget, amennyiért megvásároltuk a különböző felületeken megjelenő szükséges dolgokat.

ESŐMANÓK TÉLAPÓJA

2021-12-20

Az Esőmanókhoz is megérkezett a télapó

2021.decemberében a Tolnagro és az NR Daru Kft támogatásával, az Esőmanók szorgos, dolgos "manói" a Tèlapó megbízásából  64 db télapó csomagot raktak össze.

A csomagok eljuttatását Tolna Megye különböző településeire, a velünk kapcsolatban lévő autizmussal élő gyermekeknek/felnőtteknek, néhány önkéntes segítő vállalta.

Nagyon szépen köszönjük a támogatást és az önkéntes segítők munkáját!!!!!! 

Reméljük mindenkinek sikerült egy kis örömöt szereznünk!

 

AOSZ Info-Pont

2021-12-14

AOSZ Info-Pont nyílik hamarosan Szekszárdon az Esőmanók Tolna   Megyei Autistákért Egyesületnél.

Telepaks média

 

Az Autisták Országos Szövetsége vidéki irodák nyitásával segíti a szolgáltatások elérhetőségét.  2022-től négy újabb vidéki irodával bővült az irodahálózat, ezúttal Pécsen, Szekszárdon, Siófokon és Miskolcon nyílt AOSZ Info-Pont iroda. Az AOSZ Info-Pont irodák célja, hogy csökkentsék a vidéki családok fokozott kiszolgáltatottságát. Többek között segítenek az autizmusban érintett családoknak ügyintézésben, ellátások igénylésében. 

2021-től a szolgáltatások köre kibővült az autista személyek mindennapi támogatását digitális formában nyújtó támogató rendszerrel. Az okos eszközökre telepíthető DATA applikáció bevezetésében és használatában az AOSZ Info-Pont irodák munkatársai nyújthatnak segítséget.

 

A szekszárdi AOSZ Info-Pont iroda elérhetősége:

E-mail: szekszard@aoszinfopont.hu

Telefon: 06 30 997 8515

 

Cím: 7100 Szekszárd, Wosinszky Mór ltp. 28. fszt.1.

Autista Vagyok

2021-11-29

 

  Autizmus és a Karácsonyi Ünnepek

 

- online előadás és beszélgetés

Oravecz Lizankával és Fekete Gy. Viktorral

2021. december 05., 16:00

Lizanka és Viktor (az Autista Vagyok youtube csatorna készítői, autizmus tapasztalati szakértők és diagnosztizált autisták) online előadást tartanak az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület szervezésében. Az előadást élőben közvetítjük december 5-én vasárnap 16 órától, az eléréshez szükséges információkat és linket hamarosan közzétesszük az Autista Vagyok és az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület facebook oldalain!

Várunk Minden Kedves Titeket soxeretettel!

 

 

 

Esőmanók Bulifutás és Integrált Családi Sportnap

2021-07-31

 

 

 

Ingyenes online előadás!

2021-04-25

!! INGYENES ONLINE ELŐADÁS !!

2021. április 25, vasárnap

!!! Esőmanók „Légy kreatív” 2021 rajz- és íróverseny az Autizmusról !!!

2021-03-17

 A beküldési határidőt meghosszabbítottuk!

Új beküldési határidő: 2021. április 30.

 

 

 

Részletek

‼️ Autizmus Világnap április 2.‼️

2021-04-02

!! Autizmus Világnap április 2. !!

 " Távol, de még is együtt"
 
Jelenlegi helyzetben sajnos nem tudjuk megszervezni már szinte hagyománnyá vált rendezvényeinket.
Ezért kérjük a minket figyelemmel kísérőket, minket támogatókat, hogy jelen helyzetben igaz kicsit másként, de mutassák meg szeretetüket az autizmussal élők és családjaik felé.
Pár kis figyelmesség, megmozdulás is nagyon sokat tud jelenteni az érintetteknek és családtagjaiknak.
Előre is mindenkinek hálásan köszönjük, akik bármilyen formában is részt vesznek az Autizmus Világnapi megmozdulásban!!!!

!! INGYENES online előadás !!

2021-03-28

!! INGYENES online előadás !!

2021. március 28., 18:00
 
És akár még egy csoki kóstoló csomaggal is gazdagodhatsz

Részletek

Esőmanók Esőmenők Jótékonysági Virtuális Teljesítés

2021-03-25

Részletek

Autizmusról az autisták szemével

2021-03-07

!!! Ingyenes online előadás!!!
2020. március 07., 18 óra
Autizmusról az autisták szemével
(TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-0048)
És hogy kik is fognak beszélni? Olvasd el az alábbi pár sort róluk.
A Megismerhető Autizmus Generáció (MAG) egy elsősorban autistákból álló apró munkaközösség, amely az autizmust kívánja megismerhetővé tenni mind a benne és körülötte élők, mind pedig a nagyvilág számára. A megismerhetőség magában foglalja a megérthetőséget is, így a MAG tagjai a modern (online és offline) lehetőségeket kihasználva, könnyen, érthetően és közvetlen, nem tolakodó, de határozott módon igyekeznek segíteni az érdekvédelem ügyét.
Az Autista Vagyok youtube csatornát Fekete Gy. Viktor Asperger-szindrómás autista művész indította 2014-ben, hogy ezen keresztül (Viktor néven) oszthassa meg gondolatait önmagáról, az autizmusról és a világról. 2015-től Lizanka is csatlakozott a csatornához (Lizanka néven). A csatornán különböző stílusú videók futnak: a személyes hangvételűektől, melyek egy-egy konkrét témát járnak körül, az aktuálisabb kérdésekre válaszolókon át a tudományosabb, interjúkat is olykor magába foglaló kisfilmek találhatók.
Oravecz Lizankát 32 évesen diagnosztizálták autizmussal, azóta autizmus tapasztalati szakértőként, érdekvédőként tevékenykedik, 2020-ban végzett autizmus spektrum pedagógiája szakon gyógypedagógusként az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán.
Jelenleg informatikusként dolgozik egy cégnél, emellett önkéntesként dolgozik a Lélekhely Egyesületben, melynek társalapítója. Több érdekvédelmi csoporttal (AOSZ, ASD munkacsoport stb.) együttműködik, előadásokat tart országszerte autizmus témakörben, valamint segít a hozzá forduló szülőknek, érintetteknek.
Fekete Gy. Viktort már felnőttként diagnosztizálták Asperger-szindrómával, azóta az Autista Vagyok Youtube-csatornáján és eseményein igyekszik megismertetni az emberekkel ezt a még ma is gyakran félreismert diagnózist. Viktor zenész, előadóművész, érdekvédelmi aktivista.

Részletek

Jótékonysági licit az Esőmanóknak a Gemenc Ma könyvvel

2020-11-09

 
"2 nő - 1 férfi - 1 könyv - és egy jótékony story"
 
Autizmussal élő gyermekek nyári táboroztatásának céljából, 200 db "A Gemenc Ma" csodálatos könyv jótékonysági/támogatói licitje indul.
 
 

A jótékony storyról nézd meg kis videónkat a facebook oldalunkon

https://www.facebook.com/esomanokegyesulet/videos/366989731219783

 

Ha úgy döntesz, hogy támogatnád az Esőmanók Tábor megvalósulását, ami által olyan gyermekek jutnak nyári tábor élményekhez, akiknek szinte nincs is más lehetőségük ilyen jellegű élmények megélésére, akkor a támogatást az alábbiak szerint teheted meg.
 
A Gemenc Ma című könyv 6.000,- ft/db minimum licitről indul.
A könyv postázását kérve a licit összegén felül + 2000,- Ft-tal kell számolni!
 
1./ A felajánlott támogatásokat elutalhatod az Esőmanók Egyesület 71800013-11150453 számlaszámára.
Kérünk a megjegyzés rovatba írd be, hogy hány db könyv jótékonysági/támogatói licit.
Utalás esetén a könyv átvehető az utalást követő 2 naptól Szekszárdon a Sportcsarnok épületénél a HORFER SERLEG-nél (hétfőtől-péntekig 8-16 óra között)
 
2./ Készpénzesen, személyes átvétellel Szekszárdon a Sportcsarnok épületénél a HORFER SERLEG-nél (hétfőtől-péntekig 8-16 óra között)
 
3./ Céges támogatás felajánlás esetében a felajánlott összegről támogatói igazolást állítunk ki, ami Társasági adókedvezmény igénybevételére jogosít.
 
Hálásan köszönjük a könyvek felajánlását jótékony célra Vitéz Attilának!!!
És a jótékonysági ötlettel az Esőmanók Egyesület felé történő összekapcsolást nagyon köszönjük Szűcs Anitának!!!!
Elmondhatatlanul hálásak vagyunk mindenkinek, aki licitjével az Esőmanók 2021 évi Táborának megvalósulását támogatja!!!!
Köszönettel, hálával és tisztelettel!!!!
Az Esőmanók Egyesület vezetősége:
Pausch Erzsébet elnökségi tag
Asztalosné Marosi Mariann elnökségi tag
Vizdár-Lőczi Gizella elnökségi tag
Bármilyen kérdéssel kereshető Vizdár-Lőczi Gizella 06-70/539-51-62
 
Hallgasd meg a jótékonysági könyv licittel kapcsolatos rádióriportot!
 
1. rész:
Hangfájl itt! 
 
2. rész:
Hangfájl itt!
 

"Kék" Farsang zenés, kézműves játszóház

2020-02-10

Itt a következő Esőmanók ingyenes program!!!!
Sok szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egy közös farsangi zenés, kézműves játszóházba!!!

Karácsony

2019-12-24

2019-12-02

Részletek

Jótékonysági süti vásár az Esőmanókért

2019-12-02

Részletek

Jótékonysági Fitt Day Tolnán az Esőmanókért

2019-11-30

Jótékonysági Fitt Day Tolnán az Esőmanókért ahol 397.000,- Ft gyűlt össze.

Részletek

Programsorozat első alkalma

2019-11-11

"Autistákért, Autizmusról, Autistákkal" programsorozat

2019-11-11

MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSRE

2019-05-28

Kedves Mindenki!

 

Szeretettel meghívjuk a tagokat és azokat is, akik nem tagok még, de kapcsolatban állnak az egyesülettel, esetleg tervezik, hogy  belépnek! Örülnénk az egyesület képviselői nevében, ha minél többen el tudnátok jönni, szeretnénk véleményeteket hallani.

 

MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSRE

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület

2019. május 28.17.00

 KÖZGYŰLÉST TART

A KÖZGYŰLÉS HELYSZÍNE: Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi Tagintézménye (Szekszárd, Kinizsi u. 1.)

A közgyűlés napirendje:

1. Határozatképesség megállapítása, a jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők megválasztása

2. Az Elnökség beszámolója a 2018. évi munkáról

3. A 2018. évi pénzügyi beszámoló és közhasznúsági melléklet elfogadása

4. Az Elnökség 2019. évi munkatervének és költségvetési tervének bemutatása

5. A 2019. évi munkaterv és költségvetési terv elfogadása

6. Tagdíj mértékének meghatározása

7. Napirenden kívüli aktualitások, tagi előterjesztések, kérdések megvitatása

Ha a közgyűlés a megjelent és szavazásra jogosult tagok számát tekintve határozatképtelen, a megismételt közgyűlést aznap, 2019. május 30. 17.15 órakor tartjuk. A megismételt közgyűlés kizárólag az eredeti napirendi pontok tekintetében, a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

 Számítunk a részvételetekre!

                            Mindenkit szeretettel várunk!

Szekszárd, 2019. április 30.

                                                                                                 Vezetőség (Erzsi, Gizi, Mariann)

Esőmanók Esőmenők '19

2019-04-06

2019. április 06án délelőtt került megrendezésre immáron 5. alkalommal az "Esőmanók Esőmenők" Jótékonysági Futás és Kerékpározás az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület által. Az idei évben is kicsivel több mint 650 helyszínen teljesítő nevező volt, aki vagy az 1 km, az 5 km, 11 km futást vagy a 11 km kerékpározást teljesítette.
Az idei évben először volt lehetőség virtuális teljesítésre, amire kerek 50 fő nevezett és otthon, vagy bárhol az országban teljesíthette az általa választott távot. 
A kicsit borongós és hűvös időjárás ellenére is nagyon sokan látogattak el a figylemfelkeltő, érzékenyítő, családi sport rendezvényünkre, aminek leszervezésében nagyon nagy segítőink az első évtől kezdve a Borvidék Futóegyesület oszlopos tagjai, valamint az évről évre visszatérő önkénteseink. Segítségüket és munkájukat hálásan köszönjük!!!!

Részletek

Esőmanók Jótékonysági Est 2019.

2019-04-06

2019. április 06-án Szekszárdon a Placc-on tartotta az Esőmanók Egyesület a IV. Esőmanók Jótékonysági Estet, amire a hely maximális befogadó képessége, azaz 142 fő tisztelt meg. 
A jótékonysági est vacsoráját a Szász Étterem biztosította, míg az asztalon kiváló szekszárdi borokat kóstolhattak a vendégek a helyi borászok támogatásából. 

Részletek

Séta az autistákért: kékbe borult a Garay tér Szekszárdon

2019-04-02

Április 2-án, az Autizmus Világnapján került megszervezésre (most már 5.éve, minden évben) a Séta az autistákért, szimpátia séta az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület és önkéntes segítőik révén Szekszárdon a Garay téren. 
A körülbelül fél órás flesh mob-on mindenféle korosztály megtalálható volt. Egyre többen jönnek el egészen a pár hónapos kisbabás anyukák, óvodások, általános iskolásokon keresztül egészen a nyugdíjas néniken és bácsikon keresztül. A környéken dolgozók közül is többen elkéretőztek és kijöttek a térre. Nagy örömünkre szolgált hogy a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ács Rezső polgármester úr és Haag Éva alpolgármester is, akik be is álltak a gyerekek közé a körjátékokba, kaput tartva nekik. 

Részletek

Szülőklub „Hogyan segítsek otthon autizmussal élő gyermekemnek” témakörben

2019-02-11

2019. február 11-én kiscsoportos szülőklubot tartott Asztalosné Marosi Marianna elsősorban fiatalabb gyerekek szüleinek, illetve nem rég diagnosztizált autizmussal élők szüleinek és minden érdeklődőnek. A szülő klubbon beszélgettek arról, hogy milyen eszközök lehetnek segítőek, ezekre miért van szükség, miért alakulhat ki esetleg viselkedésprobléma.

2018 évzáró összejövetel az Esőmanók Egyesület tagjainak

2018-12-11

Nagyszerű hangulatban zajlott 2018 december 11-én az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület 2018-as évzáró összejövetele. Csupa mosoly, göndör kacaj, közös játék, elfogadás és szinte kézzel fogható szeretet jellemezte az év végi utolsó "esőmanók" találkozót.
 

Részletek

Asztalosné Marosi Mariann kapta "AZ ÉV TOLNA MEGYEI ÖNKÉNTESE 2018" díjat

2018. 12.

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház Tolna megyei irodája által kiírt "AZ ÉV TOLNA MEGYEI ÖNKÉNTESE 2018"díjra Asztalosné Marosi Mariannát jelölte az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület tagsága. A kiírt pályázat alapján a döntéshozó bizottság Asztalosné Marosi Mariannának szavazta meg a díjat. 
Ezúton is maximális elismerésünkkel gratulálunk a díjhoz!!!!

Részletek

2018. november - Autista gyermekek integrációja konferencia

2018. 11.

atékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatának jóvoltából, az Esőmanók Egyesület "Autista gyermekek integrációja" konferenciát szervezett szekszárdon a Vármegyeházában, melyre több mint 130 fő s hallgatóság jelent meg.

Részletek

ÖNKÉNTESEK NAPJA 2015

2015. 06. 06.

A Mentálhigiénés Műhely,a Szekszárdi Civil Kerekasztal és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. június 6-án10.00-17.00-ig rendezi meg az Önkéntesek Napja - Hála-Gálára programot, az önkéntes munkát végzők helyi ünnepét.

 

Részletek

HEP Munkatalálkozó, Szekszárd

2015. 06. 04.

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és az Esőmanók Egyesület a Helyi Esélyegyenlőségi Programokhoz kapcsolódó munkatalálkozót szervez Szekszárdon 2015. június 4-én.

Helyszíne: Babits Kulturális Központ (Szekszárd, Szent István tér 10.)

A találkozó célja hogy jelezzük szükségleteinket, igényeinket a helyi önkormányzatok felé, az autizmus-specifikus szolgáltatások és ellátások megfelelő helyi kialakítása érdekében.

 

Részletek

MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSRE

2015.05.28.

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület
2015. május 28-án. 16.30-kor
KÖZGYŰLÉST tart,
amelyre minden tagját tisztelettel várja.

A KÖZGYŰLÉS HELYSZÍNE: Babits Mihály Kulturális Központ (Szekszárd, Szent István tér 10.)

Részletek

Jótékonysági futás - hála és köszönet mindenkinek!

2015-04-18

 

Az alábbi fotóra kattintva az összes képet megnézheted.

 

 Hallgasd meg a jótékonysági futással kapcsolatos rádióriportot!

 1. rész

 

2. rész

 

3. rész

 

Esőmanók-Esőmenők

2015-04-17

Jótékonysági futás és egy kellemes családi délután, sok-sok fellépővel, 2015. április 18-án, 15:30-tól,  Szekszárdon a Garay téren.

Részletek

Elkészült a saját filmünk!

2015-04-16

Ez a film az Esőmanók Egyesület tagjainak családi mindennapjaiba ad egy kis betekintést.

Keresd az autistát!

2015. 04. 01.

Az Autizmus Világnapján a tolnai gimnáziumban „Keresd az autistát!” játszottak.

Részletek

Ajándék a könyvtáraknak az Autizmus Világnapjára

2015. 04. 09.

Egyesületünk az Autizmus Világnapja, április 2. alkalmából 2015-ben is könyvekkel ajándékozza meg Tolna megye könyvtárait.

Részletek

Bonyhádon is sétáltak az autistákért

2015-04-01

Bonyhádon a BÁI Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója és speciális tagozatának pedagógusai szervezték az Autizmus Világnaphoz kapcsolódó szimpátia sétát

Részletek

Hol szeretnél AOSZ Kártya kedvezményt? Szavazz most!

2015.10.19.

Szekszárdiak, Tolna megyeiek figyelem! Keressük azokat a Tolna megyei szolgáltatókat, ahol a leggyakrabban megfordultok, örömet, segítséget jelentene Nektek, ha AOSZ kártyával kedvezményt kapnátok a szolgáltatás igénybevétele során.

Részletek

Sétálj az autistákért!

2015. 04. 01.

Ezen a gyönyörű tavaszi délelőttön nagyon sok gyermek és szűlő jött el a Garay térre hírdetett "sétálj az autistákért!" rendezvényre.

A flash mob-ról készült fényképek itt találhatóak.

Hallgasd meg az Autizmus Világnapja alkalmából készült Rádió Antritt riportot!

 1. rész

 

2. rész

 

3. rész

 

Ingyenes lovasterápiás foglalkozások

2015.03.27

Mórágyon, a Völgység Lovas Egyesületnél, 30 gyermek ingyenes lovasterápiás foglalkozásokon keresztűl ügyesedhet, fejlődhet.

Részletek

Zenés foglalkozások

2015-02

Minden hónapban ingyenes zenés foglalkozásokat szervez az Esőmanók Egyesület, a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Házban. A foglalkozásokat Füller Timi zenetanár, mesélő, bábos tartja.

Részletek

A kis "esőmanók" integrált óvodai nevelésének segítése

2015.02.27.

Asztalosné Marosi Marianna,autiumus tanácsadó gyógypedagógus és Vizdár-Lőczi Gizella, szülő, egésznapos autizmus előadást tartott a szekszárdi Gyermeklánc Óvoda minden gyermekekkel foglalkozó dolgozójának.

Részletek

© szabika