Autizmus világnapi kékségek

2015-04-02

A 2015. április 02-i Autizmus Világnaphoz az idén sokan kapcsolódtak Tolna megyében is. A Szekszárd Város Polgármesteri Hivatal, épületének kirakatainak kék kivilágításával járult hozzá a "Ragyogj kéken!" mozgalomhoz. De ezen a napon több iskolában, óvodában, könyvtárban és munkahelyen is felvettek magukra valami kéket. Több baráti társaság, ismerősök is elküldték nekünk a "kék selfie"-jét. 

Hálásak vagyunk érte! Köszönjük!

Az Autizmus Világnapi kékségek képeit itt láthatod!

 

Egy mozgalmas délután Füller Timivel

2014-12-09

Füller Timi zenetanár, mesélő, bábos, Füller Misu esőmanó anyukája közös játékra invitálta az Esőmanók Egyesület szülő, csemetéi és a hozzájuk csatlakozó, egyesületen kívüli kisgyermekes, családokat.

Egy forró tea mellett jó beszélgetés is kerekedett azokkal szülőkkel, akik már nem kisgyermeket nevelnek. Ők az autizmus témakörében információkhoz jutottak, sorstársi beszélgetés során segítséget kaptak, tapasztalatokkal, jó ötletekkel tértek haza.

Az est során készült fényképeket itt lehet megnézi.

Videó1 - Videó2 - Videó3 - Videó4 - Videó5 - Videó6

Jogos önvédelem

2014-10-03

Egyesületünk a Mozaik Egyesület trénerei, Kapitány Imola és Dr. Kálozi Mirjam közreműködésével autista gyermekeket nevelő szülők részére szervezett igen izgalmas és hasznos képzést. Kommunikációs és jogi ismereteket, tanácsokat kaptunk arra vonatkozólag, hogy mit és hogyan tehetünk akkor, ha gyermekeink hátrányos megkülönböztetését érzékeljük pl. iskolákban, intézményekben.

A képzés alatt készített fotókat itt lehet megnézni.

Sűrű, hasznos programmal zajlott le az AOSZ TEA Fórum

2013-08-09

Jól sikerült az AOSZ és vidéki Tagszervezeteinek, egyéni tagjainak szekszárdi TEA Fórumja. A területi Autizmus fórumon az autista emberek esélyegyenlőségéről, a vidéken élők helyzetéről, ellátásáról kaphatott képet az Országos ernyőszervezet vezetősége. 

A rendezvényről készült szerkesztett rövidfilmet itt lehet megnézni.

Az előadásokról készült filmeket a következő linkeken lehet elérni:

Autistabarát iskola Regölyben

2013-04-02

A Tamási és Környéke Oktatási és Nevelési Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (TONIEPSZ) Regölyi Tagiskola azzal kívánja segíteni a Regölyben és környékén élő, autista gyermekeket nevelő családokat, hogy kis létszámú osztályközösségeibe többségi általános iskolában oktatható, autizmussal élő gyermekeket is fogad.

 

Részletek

Rádió Antritt interjú Egléné Fekete Zsuzsával

2013-03-30

Az Autizmus Világnapja április 2. van, amely alkalomból készült ez a riport Egléné Fekete Zsuzsával, az Esőmanók Egyesület vezetőjével. A tartalmas beszélgetés a Rádió Antritt "Megyei Mozaik" című közéleti műsorában volt hallható.

Az interjút a következő linkeken lehet meghallgatni.

Jó visszhangja volt az

2013-03-28

Érdeklődő orvosok, egészségügyi dolgozók vettek részt azon az előadáson, amelyen két kiváló szakember tartott A PTE Illyés Gyula karának nagytarmében: Őszi Tamásné gyógypedagógus, Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója és Dr. Horváth Dóra gyermekpszihiáter szakorvosjelölt.

A rendezvényen készült fényképek itt találhatók.

A filmet pedig itt lehet megnézni.

Meghívó: AUTIZMUSSAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSA

2013-03-28

Az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület
szeretettel várja
az érdeklődő gyermek- és felnőtt háziorvosokat, szakorvosokat, védőnőket, ápolókat, más egészségügyi dolgozókat, az egészségügyben és határterületein dolgozó szociális munkásokat

AUTIZMUSSAL ÉLŐK EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSA
című rendezvényére
Időpont: 2013. március 28. 13. 00 óra
Helyszín: PTE Illyés Gyula Kar  52-es előadóterem (Szekszárd, Rákóczi u. 1.)


Részletek

Nagy siker volt!

2013-02-20

"Miért más az osztálytársam?" című első nagy rendezvényünknek óriási sikere volt: zsúfolásig telt a PTE Illyés Gy. Kar nagyterme érdeklődőkkel.

Itt van a rendezvényről készült film.

Fényképek a rendezvényről.

MEGHÍVÓ

2013-02-19

Az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület
2013. február 19-én 14.00 órától Miért más az osztálytársam? címmel
szakmai előadást rendez pedagógusok számára.
Az előadás célja, hogy a napjainkban egyre nagyobb számban diagnosztizált autizmus spektrum jelenségeinek megértésében segítséget nyújtson.

Egyesületünk reméli, hogy az óvodapedagógusok és tanítók mellett a középiskolai, illetve az általános iskolák felső tagozatában tanító, oktató-nevelő munkájuk során az autizmus problémájával szembekerülő tanárok is megtisztelnek bennünket érdeklődésükkel!
Szeretettel várjuk a rendezvényre szociális segítő szakmák és intézmények munkatársainak, illetve egyházak képviselőinek jelentkezését is!

A neves szakelőadók közreműködésével zajló esemény részletes programja ITT letölthető.
A jelentkezési lap ITT letölthető.
Kérjük, hogy részvételi szándékát a jelentkezési lapon az esomanok@gmail.com címre küldje!
Szíves jelentkezését tisztelettel várja az Esőmanók Egyesület vezetősége.

Tisztelt Látogatóink!

2013-02-12

Honlapunk, az esomanok.hu folyamatos fejlesztés alatt áll.
A kezdőlapon addig is folyamatosan nyomon követheti egyesületünk híreit, eseményeit.

Ragyogj kéken!

2015.04.02.

Autizmus világnapja - április 02.

2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 02-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmus minnél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

(A Világnap honlapja ITT)

Light It Up Blue song:

 Hogy csatlakozhatsz?

Világíts kékre valamit!

vagy

Viselj valami kéket!

vagy

Posztold magad valamelyik közösségi oldalra, amint épp valami kéket viselsz!

vagy

Irányítsd rá a társadalom figyelmét az autizmusra!

 

Részletek

SZÜLŐKLUB - nem csak egyesületi tagoknak

2015 03 13.

Március 13-án, pénteken 14.30-kor a SZÜLŐKLUB következő összejövetelére várjuk az autista gyermeket nevelő, vagy autista fiatalt, felnőttet gondozó szülőket, nagyszülőket.

Témáink:

 

Részletek

© szabika