Ajándék a könyvtáraknak az Autizmus Világnapjára

2015. 04. 09.

Egyesületünk az Autizmus Világnapja, április 2. alkalmából 2015-ben is könyvekkel ajándékozza meg Tolna megye könyvtárait.

 
 

Az akció során a megye városi és a PTE IGYK kari könyvtára Peter Vermeulen: Az autizmus, mint kontextusvakság című, tavaly megjelent, az autizmussal kapcsolatos legújabb elméletet ismertető könyvét kapják.

 

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az autizmus-specifikus ismeretek a leendő pedagógusok, orvosok, ápolók, védőnők számára is könnyen hozzáférhetővé, ismertté váljanak. Örömmel és a hallgatók érdeklődésében bízva juttatunk az ajándékból a világnapi akció keretében nemcsak a tolnai megyeszékhely egyetemi karának, hanem a PTE BTK és a Tudásközpont könyvtárának is. Ezek az intézmények Volkmar –Viesner: Az autizmus kézikönyve - Amit minden szülőnek, családtagnak és tanárnak tudnia kell című könyvének egy-egy példányával gyarapodnak.

Világnapi könyvadományozó akciónkat a Betűbazár Fejlesztő könyvek és Játékok Boltja segítségével valósíthattuk meg. Köszönjük támogatásukat!

  

A PTE IGYK könyvtárosai is csatlakoztak az AOSZ „Ragyogj kéken” akciójához és az Autizmus Világnapja tiszteletére kékbe öltözve veszik át az Esőmanók Egyesület ajándékát. Honlapjukon auti-információs oldal is található. Fotó: Csortos Szabolcs

Köszönjük a szekszárdi Illyés Gyula Megyei Könyvtár munkatársainak, hogy ők is kékben ragyogva fogadták a könyvtárlátogatókat április 2-án.

A Simontornyai Városi Könyvtár kékbe öltözött munkatársai is rendeztek minikiállítást a náluk kölcsönözhető, autizmus témájú könyvekből.

  

Letölthető fájlok

Név Méret

© szabika