HEP Munkatalálkozó, Szekszárd

2015. 06. 04.

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és az Esőmanók Egyesület a Helyi Esélyegyenlőségi Programokhoz kapcsolódó munkatalálkozót szervez Szekszárdon 2015. június 4-én.

Helyszíne: Babits Kulturális Központ (Szekszárd, Szent István tér 10.)

A találkozó célja hogy jelezzük szükségleteinket, igényeinket a helyi önkormányzatok felé, az autizmus-specifikus szolgáltatások és ellátások megfelelő helyi kialakítása érdekében.

 

 
 

A regionális találkozóra az AOSZ és tagszervezetei kezdeményezésére kerül sor. A tanácskozásra Tolna, Baranya és Somogy megyei civil szervezetek, önkormányzatok, valamint az önkormányzatok munkáját segítő esélyegyenlőségi mentorok kaptak meghívást.

Az autista személyek és családjaik életében az egyik legégetőbb probléma az autizmus szempontú akadálymentesítés, a speciális szükségletek és a szakmai ismeretek hiánya a szolgáltatásokban, intézményekben. Most van lehetőségünk lépéseket tenni ennek megváltoztatásáért.

A 2003. évi CXXV. az egyenlő bánásmódról szóló törvény értelmében minden önkormányzatnak rendelkeznie kell Helyi Esélyegyenlőségi Programmal (HEP), mely tartalmazza többek között az autizmus területén szükséges intézkedéseket is.

Az AOSZ a HEP-ek jelenleg folyó felülvizsgálatához kapcsolódóan nemcsak Szekszárdon, hanem az ország több településén rendez regionális munkatalálkozókat, amelyekkel jogi, szakmai és módszertani segítséget is kíván nyújtani tagszervezetei és az illetékes önkormányzatok együttműködéséhez.

Azt szeretnénk, hogy a közös igényekből valós helyi eredmények is születhessenek.

Az eseményről bővebben olvashat az AOSZ honlapján.

 

 

 

Letölthető fájlok

Név Méret

© szabika