Autizmusról az autisták szemével

2021-03-07

!!! Ingyenes online előadás!!!
2020. március 07., 18 óra
Autizmusról az autisták szemével
(TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-0048)
És hogy kik is fognak beszélni? Olvasd el az alábbi pár sort róluk.
A Megismerhető Autizmus Generáció (MAG) egy elsősorban autistákból álló apró munkaközösség, amely az autizmust kívánja megismerhetővé tenni mind a benne és körülötte élők, mind pedig a nagyvilág számára. A megismerhetőség magában foglalja a megérthetőséget is, így a MAG tagjai a modern (online és offline) lehetőségeket kihasználva, könnyen, érthetően és közvetlen, nem tolakodó, de határozott módon igyekeznek segíteni az érdekvédelem ügyét.
Az Autista Vagyok youtube csatornát Fekete Gy. Viktor Asperger-szindrómás autista művész indította 2014-ben, hogy ezen keresztül (Viktor néven) oszthassa meg gondolatait önmagáról, az autizmusról és a világról. 2015-től Lizanka is csatlakozott a csatornához (Lizanka néven). A csatornán különböző stílusú videók futnak: a személyes hangvételűektől, melyek egy-egy konkrét témát járnak körül, az aktuálisabb kérdésekre válaszolókon át a tudományosabb, interjúkat is olykor magába foglaló kisfilmek találhatók.
Oravecz Lizankát 32 évesen diagnosztizálták autizmussal, azóta autizmus tapasztalati szakértőként, érdekvédőként tevékenykedik, 2020-ban végzett autizmus spektrum pedagógiája szakon gyógypedagógusként az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán.
Jelenleg informatikusként dolgozik egy cégnél, emellett önkéntesként dolgozik a Lélekhely Egyesületben, melynek társalapítója. Több érdekvédelmi csoporttal (AOSZ, ASD munkacsoport stb.) együttműködik, előadásokat tart országszerte autizmus témakörben, valamint segít a hozzá forduló szülőknek, érintetteknek.
Fekete Gy. Viktort már felnőttként diagnosztizálták Asperger-szindrómával, azóta az Autista Vagyok Youtube-csatornáján és eseményein igyekszik megismertetni az emberekkel ezt a még ma is gyakran félreismert diagnózist. Viktor zenész, előadóművész, érdekvédelmi aktivista.

 
 

Letölthető fájlok

Név Méret

© szabika