AUTIZMUS VILÁGNAPJA Április 2.

2022-03-31

Séta az Autistákért!

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék.

Szekszárdon a Garay téren, 2022. április 01-én, pénteken 10:30-as kezdéssel sok szeretettel várjuk a kis ovisokat, iskolásokat és mindenkit, akinek van kedve és lehetősége csatlakozni.

Szombaton, szintén Szekszárdon a Garay téren 09:30-tól 11 óráig sok szeretettel várunk mindenkit, akik szintén csatlakoznànak a figyelem felkeltéshez

 
 

Hozz a kezedben egy kis kék zászlót, hurkapálcikára kötött kék szalagot, vagy papírból hajtogatott kék lepkét! Énekeljünk, táncoljunk közösen a Garay téren, ezzel is megmutatva az elfogadást és a szeretetet az autizmussal élrintettek és családjaik felé. A program végén pedig tűzzük ki a Garay téren található virágládákba és a földbe a kék zászlókat. Borítsuk kékbe a Garay teret, felhívva a figyelmet az Autizmus Világnapra.

A Garay téren található sátrunknál kis kék zászlócskákat osztogatunk, amit szintén oda lehet szúrni a Garay tér és a Sétáló utca virágládáihoz. Illetve kis kék szalagokat adunk, amit kiköthetsz a csuklódra, karodra, vagy kitűzheted a ruhádra, ezzel jelképesen üzenve az autizmussal élőknek és családjaiknak az elfogadásod, támogatásodat, azt, hogy nincsenek magukra hagyva.

 

Mindenkinek előre is köszönjük, aki csak pár percre is megtisztel minket megjelenésével az Autizmus Világnap alkalmával!!!!

Letölthető fájlok

Név Méret

© szabika