“Autizmus és a hormonális változás” online szülőtréning

2022-06-12

Több alkalmas, ingyenes online szülőtréning, az Esőmanók Egyesület

támogatásával és szervezésével, egy kiemelten nehéz témakörben !

 HOGYAN SEGÍTHETÜNK AUTIZMUSSAL ÈLŐ GYERMEKÜNKNEK A HORMONÁLIS ÉRÉS IDŐSZAKBAN A FIZIKÁLIS ÉS PSZICHÈS FOLYAMATOK MEGÈRTÈSÈBEN ÈS KEZELÈSÈBEN???

 
 

Mint minden gyermek, az autizmussal élő gyermekek is megnőnek. És mint minden gyermek, ők is szembe találják magukat a hormonális érés időszak, korábban általuk nem ismert fizikai és pszichés folyamataival. Még az átlag fejlődésű gyermekek esetében is sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogyan magyarázzák el, mi is történik velük, mit szabad és mit nem, vagy mit hol szabad, stb. Hát még akkor milyen nehéz mindez az autizmussal élő gyermekek esetében a szülőknek, ahol az autizmussal élőknél az egyik nehézséget okozó terület a kommunikáció , vagy a saját és mások mentális állapotára való rálátás! Tudjuk, hogy erről valahogy őket is tájékoztatni, felkészíteni, irányt mutatni kellene. De hogyan, ha nincsenek szavak, nincsenek stratégiák, ráadásul minket többnyire úgy neveltek, hogy ezekről a témákról nem illik beszélni, rajzolni, képeket nézni, stb. Zavarba jövünk még csak a témától is. Pedig ha tetszik, ha nem, ez a folyamat mindegyikünknél végig megy. Nekünk szülőknek pedig szembesülnünk kell azzal is, hogy ezen a téren is nagy felelősségünk van.

Az Esőmanók Tolna Megyei Egyesület felkérte Ábrahám Andrást, az Autizmus Alapítvány gyógypedagógusát, aki az ELTE-BGGYK Autizmus spektrum pedagógia szakirány óraadója is, hogy online keretek között tartson előadást a témában érintett családoknak, illetve utána kiscsoportos formában tartson témafeldolgozást és tanácsadást.

Az előadásra és a kiscsoportos foglalkozásokra 2022. február 22-én kezdődően, 2022. júniusig bezáródó időszakban került sor, amin összesen 34 szülőnek tudtunk (reményeink szerint) segítséget adni.

 

Ábrahám Andrásnak és az Autizmus Alapítványnak ezúton is köszönjük az együttműködést és az ismételten felettébb hasznos szakmai tanácsadást, segítséget!

Letölthető fájlok

Név Méret

© szabika