Autizmus Nappali Ellátó létrehozására törekszik az Esőmanók Egyesület

2022-09-30

Szeptember 30-án az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület csapata látogatást tett Kecskeméten, a Csodabogár Nappali Ellátó Intézményben, ahol autizmus specifikusan 24 autizmussal élő felnőttet is ellátnak. Az intézményt Kecskemét MJV a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg és 2019-es évtől működik.

 
 

Látogatásunkkor Soltész Vera, az intézmény vezetője, aki maga is érintett szülő, mutatta be számunkra az intézmény működésének szakmaiságát, eddigi működésük tapasztalatait, amik kimondottan hasznosak voltak számunkra. Jelen volt Libor Zoltán, Kecskemét MJV főtanácsosa is, aki a Széchenyi 2020 program keretén belüli megvalósítás részleteiről informált minket, ami szintén hatalmas segítség számunkra. Kimondottan lélekemelő volt hallani, hogy Kecskemét város önkormányzata részéről milyen mértékű támogatottságot élvezhet az autizmus ellátás ügye. És hogy milyen magas fokú együtt gondolkodás látható a szülői érdekképviselet, a szakma és az önkormányzat között.

Egyesületünket az idei évben az Autisták Országos Szövetsége is informálta, tájékoztatta a Kecskeméten megvalósult jó példával kapcsolatosan. Továbbá mind az Autisták Országos Szövetsége, mind Zoltán Libor nyilvánosan felvállalt biztatása, a jövőben várható TOP Plusz-os forrásokkal kapcsolatosan, az Esőmanók Egyesület igényfelmérést kezdeményezett a helyi érintettek körében, informálódott a Szekszárdi EGYMI vezetőnél, hogy minél pontosabb kèpet kapjon, mennyire lenne igény a jövőben itt helyeben is egy autista specifikus nappali ellátóra. A felmérések igazolták korábbi felvetéseinket, hogy SZÜKSÉG LENNE RÁ NAGYON!!!

A felmérés eredményei alapján, az AOSZ-tól és Libor Zoltántól kapott információk (megvalósulási eredmények, jogszabályok, irányelvek), az ELTE , MASZK kutatásának eredményei alapján az Esőmanók Egyesület kérelem levelet fogalmazott meg a Szekszárd MJV felé, amit a hét első felében el is küldtünk, kérve, hogy biztosítsanak számunkra egy személyes találkozót törekvésünk átbeszélése céljából.

Bízunk az Önkormányzat támogatásában és segítő szándékában.

 

 

Letölthető fájlok

Név Méret

© szabika