Pályázatok

'Autistákért, Autizmusról, Autistákkal

2019-11-11

Kedvezményezett neve: Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület
Projekt címe: Autistákért, Autistákról, Autistákkal
Szerződött támogatás összege: 6 641 795 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. szeptember 30.
Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00485

 
 

Projekt leírása:

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület az „Autistákért, Autistákról, Autistákkal” programsorozattal, olyan szabadidős közösségi programlehetőségeket, előadásokat szeretne a Szekszárd és Szekszárd környéki lakosok és az autizmussal érintettek számára kínálni, amin keresztül közelebb kerülhetnek egymáshoz az autizmussal élők és a többségi társadalom tagjai.

Információkat kaphatnak az autizmusról, a helyi családok élethelyzetéről, lehetőségeiről. A programsorozaton keresztül az érintett családoknak lehetőségük adódik információt és segítséget kapni az igényelhető ellátásokról és azok módjáról, megtapasztalhatják, hogy hogyan lehet együtt, egymás mellett egyensúlyban élni.  

Reményeink szerint a közös, integrált programok megvalósításával elősegítjük a társadalmi elfogadást, szemléletformálást és a társadalmi felelősségvállalást. Ilyen jellegű programsorozat az akcióterületen tudomásunk szerint nem jellemző, ezért is fontos ezen szolgáltatás hiányos területen a programsorozat megvalósítása.

A programsorozatnak köszönhetően erősödik az összefogás érzete a helyi lakosság bármely korcsoportjának és speciális igényű csoportjának a kötődése Szekszárdhoz. Korábbi programok lebonyolítása bizonyítja, hogy az egyesület a megvalósításhoz rendelkezik a megfelelő szakmai humánerőforrás szervezési készségekkel. Az egyesület korábbi sikeresen lezárt rendezvényei alátámasztják a tervezett rendezvénysorozat megvalósítását.

Letölthető fájlok

Név Méret
0_aloldal.doc 44544 Bájt

© szabika